ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ Κ. κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Γεννήθηκε στο χωριό Λουκά της Αρκαδίας το 1958. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως  και της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως. Το 1981, χειροτονήθηκε διάκονος και το 1983, διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως επί οκταετία. Επίσης δίδαξε στην Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Τριπόλεως. Επί δεκαεπτά έτη διετέλεσε Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας, την οποία παρέλαβε ερειπωμένη και ανακαίνισε εκ βάθρων και επανίδρυσε.
Από το 1993, υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
ως κωδικογράφος και εν συνεχεία ως γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου. Από το 2000, υπηρέτησε ως Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και από το 2003 ως αρχιγραμματέας. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στις 19 Φεβρουαρίου του 2005 και ανέλαβε τα ποιμαντικά του καθήκοντα στις 2 Απριλίου του ιδίου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου