Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Εορτή του Μεγάλου Βασιλείου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην ενορίας μας η μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.
Στον εσπερινό της παραμονής προεξήρχε  ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, όπου μίλησε επικαίρως.

Ανήμερα της εορτής, την θεία λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.  Χρύσανθος, όπου μίλησε επικαίρως για την ζωή  και το έργο που προσέφερε ο Μέγας Βασίλειος.

Ακολούθως τελέσθηκε Δοξολογία επι τη εισόδω του νέου έτους.

Ο  Θεοφιλέστατος, μετέφερε προς τον  ευσεβή και φιλόθεο λαό, τις ευχές και τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, για υγεία, ευτυχία και πνευματική πρόοδο.

Το παρόν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσαν,  ο Αντιδήμαρχος Πατρέων σε θέματα Υγείας -  Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος στην Δημοτική Ενότητα Βραχνεϊκων  κ. Δημήτριος Πελεκούδας, οι τοπικοί Πρόεδροι Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου,  
οι πολιτευτές  Ανδρέας Καστανιώτης, Ανδρέας Φίλιας και Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος και πλήθος ευσεβούς λαού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και κατόπιν προσκλήσεως, έψαλλαν στο αριστερό αναλόγιο του Ναού μας τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης "Αχαιών Μελωδοί" με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Ροϊτίκων  κ. Ιωάννην Παν. Κοζιώρη, όπου και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της προσκλήσεως.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου