Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

Αγαπητοί μας αδελφοί,

Την τελευταία χρόνια στην Ενορία μας, αφενός μεν λόγω του περικαλλούς Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, αφετέρου δε της παλαιότητας αλλά και γραφικής ομορφιάς και θέσεως στην οποία βρίσκεται το παρεκκλήσιο της Ευαγγελιστρίας, παρατηρείται αύξηση των ιερών μυστηρίων (γάμων και βαπτίσεων).

Κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας δεν είναι σωστό, το ζευγάρι ή οι γονείς, να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να αναζητούν με κοσμικά κριτήρια άλλους τόπους, ειδυλλιακούς, ρομαντικούς, άνετους, πλησίον του κέντρου διασκέδασης, προκειμένου να τελέσουν κάποιο Ιερό Μυστήριο. Με τον τρόπο αυτό διακόπτεται η «κοινωνία προσώπων» και εκλείπει η έννοια της Ενορίας.

Μη σας πτοεί αν ο Ναός της ενορίας σας είναι μικρός ή γίνονται εργασίες αγιογραφήσεως ή επισκευής ή δεν υπάρχει ικανός περιβάλλοντας χώρος για τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες. Μέσα σε αυτόν τον ναό βαπτιστήκατε, λειτουργηθήκατε, εξομολογηθήκατε, προσευχηθήκατε για να ανταπεξέλθετε στις δύσκολες στιγμές της ζωής σας. Σε αυτόν τον ναό να συνεχίσετε.

Αγαπητοί μας αδελφοί,

Πρέπει να στηρίξετε την Ενορία σας.

Να την κάνετε να ξαναζωντανέψει, να προσπαθήσετε ο ένας να μάθει τον άλλο με το μικρό του όνομα, να συμμετέχετε ο ένας στην χαρά και τη λύπη του άλλου, να δώσετε πνοή στις Εκκλησιές σας, να τις στηρίξετε ηθικά και οικονομικά.
Για τους παραπάνω λόγους και πολλούς ακόμα που λόγω χώρου δεν μπορούμε να αναπτύξουμε, θερμή παράκληση, ανατρέξτε στις ενορίες σας, ενισχύστε τις ενορίες σας τελώντας το ιερό μυστήριο του γάμου σας ή τη βάπτιση των ευλογημένων τέκνων σας.\

Με αγάπη Χριστού
Οι ιερείς
π. Σωτήριος Μανωλόπουλος
π. Γεώργιος Μουγκογιάννης
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου