Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εορτή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας μας για την Επέτειο του '40


          Αγαπητοί μου ενορίτες,
          Στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, τα ιδανικά της πίστης και της Ελευθερίας μας «το ισχυρότατο –κατά τον Κων/νο. Παπαρρηγόπουλο -  ηθικό ελατήριο για να ευδαιμονίσει μεγαλουργήσει ένα Έθνος»,  προσπαθούν να  τα διαγράψουν,   μέσα από την κατάργηση - σε τοπικό επίπεδο - των Ενθικών μας Εορτών.  Σκοπός της κατάργησης των αυτών, δηλώνει την αρχή της αποδυνάμωσης  και τη νέκρωση  της κοινωνίας.  
          Σε πείσμα  των καιρών, και επειδή η φλόγα της Πίστης και τα ιδανικά της Ελευθερίας, δεν πρέπει να σβήσουν από τα βλαστάρια μας, από τα παιδιά μας, η Ενορία μας τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει την διοργάνωση των Εθνικών Επετείων σε τοπικό επίπεδο.
          Έτσι και φέτος, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου,  μετά το πέρας της Θείας Λιεοτυργίας, τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Εορτή του ‘40 και ακολούθως στο Ηρώων τελέσθηκε τρισάγιο εις ανάπαυσιν «πάντων των εν τοις ιεροίς ημών αγώσι, υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων…», και τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας, παρέλασαν και  παρουσίασαν επίκαιρα ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.
          Ας έχουμε στο νου μας τα λόγια του Κωστή Παλαμά:
”παιδιά μου , ο πόλεμος για εσάς περνάει θριαμβευτής των αδίκων ο πόλεμος δεν είναι εκδικητής. Είναι ο θυμός της άνοιξης και της δημιουργίας. Η Ελλάδα είναι αβασίλευτη , με δάφνες και με κρίνα της νίκης! Παντοδύναμος την έπλασε τεχνίτης. Η δόξα το καμάρι της. Η αλήθεια είναι δική της.. Κι αν είναι και στον πόλεμο μέσα , η ζωή θυσία, ο τάφος είναι πέρασμα προς την αθανασία!!!”

Χ ρ ό ν ι α     π ο λ λ ά   !

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα (video) από την εορτή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου