Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ





Προς


Τον Εξοχώτατον Πρωθυπουργόν της Ελλάδος


Κύριον Γεώργιον Παπανδρέου


Εις Αθήνας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Επίσκοπος και άπας ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, την οποία εποίμανε ο Εθνεγέρτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα του ευσεβούς Πατραϊκού Λαού, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας για την παραχάραξη της Ιστορίας, η οποία επιχειρείται γενικώτερα στην Πατρίδα μας, αλλά και ειδικώτερα τον τελευταίο καιρό με την προβολή ντοκιμαντέρ από συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίαυλο (ΣΚΑΪ).

Όλα αυτά προκαλούν το αίσθημα του Ελληνικού Λαού, ο οποίος αντιμετωπίζει εσχάτως τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα, προς επίλυσιν των οποίων πρώτος Εσείς νυχθημερόν αγωνίζεσθε.

Μέσα σε μια τέτοια εποχή, το να χτυπάμε τις ρίζες του Έθνους μας, να αλλοιώνουμε την ιστορία μας, να παραποιούμε τα γεγονότα μέσα από τα οποία προήλθε η Ελευθερία μας, θεωρούμε ότι είναι η χαριστική βολή στον ήδη ταλαιπωρημένο και εν πολλοίς απογοητευμένο Λαό μας.

Η προσπάθεια από κάποιους, να σπιλώσουν πρόσωπα, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των Εθνικών μας πραγμάτων και έδωσαν το αίμα τους για την Πίστη μας και την Πατρίδα μας, προδίδει μάλλον εξυπηρέτηση ειδικών σκοπιμοτήτων.

Λυπούμεθα βαθύτατα διότι ενώ πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, κάποιοι ανιστόρητοι, δυστυχώς ανενόχλητοι, χαρακτηρίζουν ως μύθο την ευλογία του ξεσηκωμού των Ελλήνων στην Αγία Λαύρα από τον Εθνεγέρτη Ιεράρχη, Παλαιών Πατρών Γερμανό και υβρίζουν τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και της Ελλάδος απάσης, γεγονότα τα οποία ο Λαός μας τα βιώνει όχι ως παρελθόντα, αλλά ευτυχώς και προς έπαινόν του, ως παρόντα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των πνευματικών απαιτήσεων και να συμπεριφερθούμε, ως επιτάσσουν οι καιροί, ως άξιοι απόγονοι εκείνων οι οποίοι ηρωικά αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε και να δρούμε ελεύθεροι.

Φτάνει πια η ασύστολη προσβολή των Ιερών και των Οσίων της φυλής μας και η παραχάραξη της ιστορίας μας.

Απευθύνομε θερμή παράκληση τόσον προς Υμάς προσωπικώς, όσο και προς πάσαν Αρχήν και Εξουσίαν της Πατρίδος μας, για την παρέμβαση αρμοδίως, ώστε να παύση αυτή η ύβρις, εναντίον των ηρώων και μαρτύρων της Πίστεώς μας και της Πατρίδος μας.

Αν δεν σταματήση αυτός ο κατήφορος, τότε κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθή για το μέλλον μας, ως Ελλήνων και ως Ευρωπαίων πολιτών, όσο και αν Εσείς και εμείς αγωνιζόμεθα για την επίλυση των τεραστίων προβλημάτων, τα οποία απασχολούν τον Ελληνικό Λαό.

Και τούτο, διότι και την Εθνική μας υπόσταση θα έχομε προδώσει και χάσει και οι άλλοι δεν θα μας υπολογίζουν.

Μετ’ ευχών και τιμής


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

(Εξ ονόματός του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς και φιλοπάτριδος Πατραϊκού Λαού)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου