Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών Κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ προς του ΜΑΘΗΤΕΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 
Κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς.




Αγαπητά μου παιδιά,
Τώρα που με τη χάρη του Θεού αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, και με τις φωνές σας κα την ωραία σας παρουσία πλημμυρίζετε τις αυλές και τις αίθουσες των Σχολείων, επιθυμώ για μια ακόμα φορά να επικοινωνήσω μαζί σας, με λόγια απλά και πατρικά, βγαλμένα από τα βάθη της ψυχής μου.
            Παιδιά μου,
         Είστε ό,τι πολυτιμότερο μάς έχει δώσει ο Θεός. Είστε η χαρά της οικογένειάς σας και της κοινωνίας ολόκληρης. Είστε η ελπίδα μας και η απαντοχή μας. Είσθε οι ωραίοι και φωτεινοί ορίζοντες για το μέλλον της πατρίδος μας.
            Στα μάτια σας και στα πρόσωπά σας βλέπομε τους αυριανούς επιστήμονες, τους κοινωνικούς εργάτες, τους ταγούς του Λαού μας. Γι’  αυτό επιθυμούμε να σας εκφράσωμε την αγάπη μας, να σας ευχηθούμε πρόοδο αρίστη, υγεία και δύναμη παρά Κυρίου στις σπουδές σας.
            Παιδιά μου,
    Έχετε πίστη ακλόνητη στον αληθινό Θεό, αξιοποιήστε τον χρόνο σας, προσηλωθήτε στην μελέτη των μαθημάτων σας, κλείστε τ’  αυτιά σας στις προσκλήσεις του κόσμου, ακούστε με προσοχή όλους όσοι σας αγαπούν, τους γονείς και τους καλούς δασκάλους σας, και προχωρήστε με αποφασιστικότητα για να κατακτήσετε τις κορυφές.
      Γνωρίζομε τι πολλές δυσκολίες της κοινωνίας μέσα στην οποία ζείτε και μεγαλώνετε, όμως έχετε όλα τα εφόδια να νικήσετε.
      Να είσθε υπερήφανοι που είστε Έλληνες, που γεννηθήκατε σ’  αυτό τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο και ζείτε σ’ αυτόν, ή ήλθατε στην Ελλάδα, που είναι μια τόσο όμορφη χώρα με παράδοση και ιστορία λαμπρή.
       Αγαπήστε την μάθηση και την γνώση. Βάλλετε γερά θεμέλια στη ζωή σας. Αγαπήστε αυτό τον τόπο και να είστε βέβαιοι ότι θα κερδίσετε μάχες δύσκολες και μεγάλες και θα αναδειχθείτε νικητές.
Εμείς είμαστε κοντά σας με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, με όλη μας την αγάπη. Προσευχόμαστε για σάς και σάς καμαρώνουμε, μαζί με τους γονείς σας, τους δασκάλους σας και τους δικούς σας ανθρώπους.
Καλή σας πρόοδο. Καλή σχολική χρονιά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου